Blogi: Kuka onkaan Paras Ystäväsi?

Mikä hänen nimensä on? Ahaa, no sehän tuli kuin apteekin hyllyltä. Kerro minulle, mikä tekee juuri hänestä sinun Parhaan Ystäväsi? Jaaha, mainitsit, että hän on luotettava ja kuuntelee sinua. Hän varmaankin kohtelee sinua muutenkin hyvin. Hienoa.

Sinäkään et varmaan koskaan kohtelisi Parasta Ystävääsi huonosti, ethän? Sinä antaisit hänelle myös anteeksi, eikö vaan? Sinä kannustaisit häntä haasteiden edessä ja tukisit päätöksissä? Niinpä.

Oletko nyt täysin vakuuttunut, että juuri hän on se Paras Ystäväsi ja kukaan muu ei koskaan voisi viedä hänen paikkaansa? Selvä. Saanen kuitenkin huomauttaa, että olet väärässä. OLET VÄÄRÄSSÄ! Kyllä, olet erehtynyt pahimman kerran.

Asia on nimittäin niin, että elämän varrella ystäviä tulee ja menee. Joillekin se lapsuuden Paras Ystävä on edelleen olemassa, toisille taas aikuisuus tuo mukanaan uusia Parhaita Ystäviä. Ainoa pysyvä asia ja ystävyys elämässä olet kuitenkin lopulta Sinä itse. Alusta loppuun saakka. Vain Sinä itse. Tärkein kaikista ystävistäsi.

Sinun täytyy herätä huomaamaan, millainen ystävä olet ollut ja tulet olemaan itsellesi ja kuinka häntä kohtelet. Et varmaankaan rääkkää yhtään ystävääsi tunkemalla hänen suuhunsa iltamättöä, tai pidä häntä väkisin nälissään? En usko, että pidät ystävääsi hereillä yön tunteina sättimällä ja nuhtelemalla häntä menneistä ja tulevista, et pakota liikuntaan epäterveellä tavalla. Et järjestä hänelle paniikkikohtausta juuri ennen tärkeää esiintymistä, et kampita päätöksien edessä, etkä pelottele ennen hammaslääkäriin tai lentokoneeseen menoa, ethän? Et lannista ystävääsi, etkä lyö lyttyyn epäonnistumisen tai surun kohdatessa. Et pakota ystävääsi polttamaan, tai istumaan tietokoneen ääressä luvattoman pitkiä aikoja. Et sulje korviasi, kun ystävälläsi on tärkeää asiaa, et valehtele hänelle, etkä petä hänen luottamustaan.

Miksi sitten teet tällaisia vahingollisia asioita itsellesi? Miksi kohtelet itseäsi huonosti? Miksi et pysähdy kuuntelemaan itseäsi, mitä sinä todella tarvitset? Miksi petät kerta kerran jälkeen itsellesi tekemät lupaukset? Miksi et anna itsellesi anteeksi? Siksi, että et ole Paras Ystävä itsesi kanssa. Et vielä, mutta opit kyllä olemaan. Tunnetko itsesi todella niin läpikotaisin, kuten tunnet ystäväsi? Mitkä ovat syvimmät haaveesi, tarpeesi ja voimavarasi, tiedätkö ja tunnistatko ne oikeasti? Kun puhut ystävällesi, äänesi on yleensä lempeä ja innostavan iloinen. Oletko ikinä kuunnellut, kuinka puhut itse itsellesi? Se pieni sisäinen oma äänesi, mille se oikeastaan kuulostaa? Kenties se on kimeä, kirkuva ja kiroileva sättijä, tai masentava ja lannistava jankuttaja, joka vaan kettuilee ja moittii sen minkä ehtii.

Osaat kyllä sanoa oikeat sanat ystävällesi rohkaisevasti, osaat kannustaa ja lohduttaa, osaat rakastaa ystävääsi juuri sellaisena, kuin hän on. Voisiko nyt olla hyvä aika alkaa vihdoinkin keskittyä Sinuun itseesi ja omaan hyvinvointiisi? Sinä voit olla se tärkein ja Paras Ystävä itsellesi koko loppuelämäsi. Sinä voit muuttua. Tee itsesi kanssa sinunkaupat. Tutustu itseesi, hemmottele itseäsi, opi kuuntelemaan, mitä itselläsi on asiaa. Opi antamaan myös itsellesi anteeksi ja rakastu itseesi terveellä tavalla. Siinä on avain onnellisuuteen.

Kun olet tehnyt päätöksen muuttua minkä tahansa asian suhteen, saat ammattitaitoista ohjausta ja apua, sekä NLP-koulutusta ja -valmennusta. ToSandoo on tukenasi.

 

Kerro kaverille

Seuraava blogi>